Ετήσιος απολογισμός εθελοντικών δράσεων 2019

976 248 VICTUS Networks

Γιατί όταν είμαστε μαζί πετυχαίνουμε πάντα περισσότερα!

Διαβάζω για τους άλλους

Προσφέραμε τη χαρά της συντροφιάς σε αυτούς που το είχαν ανάγκη!

Με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας «Διαβάζω για τους άλλους» πραγματοποιήσαμε επισκέψεις Θεραπευτικής Ανάγνωσης σε γηροκομεία και αφιερώσαμε λίγο από το χρόνο μας στους ηλικιωμένους που είχαν ανάγκη από συντροφιά. Μαζί, διαβάσαμε ιστορίες και μοιραστήκαμε στιγμές σχετικά με ήθη και έθιμα, παραδοσιακά αναγνώσματα και παραμύθια.

104 εθελοντές

104 ώρες ανάγνωσης

26 ώρες εθελοντισμού

NFL RUN Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο αθλητισμός μας φέρνει πιο κοντά… στην προσφορά

Τον Απρίλιο τρέξαμε, για ακόμα μια φορά, όλοι μαζί για καλό σκοπό, διανύοντας μια κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση ιδρυμάτων για παιδιά που έχουν ανάγκη, καταγράφοντας περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα.

73 δρομείς

1059 χιλιόμετρα

100 ώρες

Καθαρισμός Παραλίας

Τeams who care about the environment together… SΗΙΝΕ together!

Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, εκφράζοντας με μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη, την ευαισθησία μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Στις 31/5 συμβάλλαμε ενεργά στον καθαρισμό της παραλίας Γλύστρας Λαγονησίου, απομακρύνοντας 70 σακούλες απορριμμάτων και μικροπλαστικών αφήνοντας την παραλία φεύγοντας αισθητά πιο καθαρή!

50 εθελοντές

100 σακούλες σκουπιδιών

70 ώρες εθελοντισμού

Μάθημα STEM

Προσφέραμε απλόχερα… αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά!

Με το Πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής του STEM Education ‘Νέοι Μηχανικοί’ μεταμορφώσαμε τους λιλιπούτιους μαθητές του οργανισμού Ένα Παιδί, Ένας Κόσμος, σε δυναμικούς επιστήμονες.

Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, εξερευνήσαμε μαζί με 40 παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, τον κόσμο της Μηχανικής κάνοντας τον λίγο πιο πολύχρωμο.

28 εθελοντές

33 μαθητές

84 ώρες εθελοντισμού

Αιμοδοσία – Τράπεζα αίματος VICTUS

Η δύναμη του εθελοντισμού βρίσκεται στην ανιδιοτέλεια και τη διάθεση για προσφορά.

Στο πλαίσιο του θεσμού της αιμοδοσίας, διοργανώσαμε στις εγκαταστάσεις μας εθελοντική αιμοδοσία και με τη βοήθεια των εθελοντών ενισχύσαμε και στηρίξαμε με 50 φιάλες αίματος την τράπεζα αίματος της VICTUS.

Προσφέροντας δέκα λεπτά από τον χρόνο μας, δωρίσαμε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη το πολυτιμότερο αγαθό.

49 αιμοδότες

50 φιάλες αίματος συνολικά

24 φιάλες αίματος δόθηκαν

Ανάπλαση Οργανισμού Φιλοξενίας Παιδιών

Ομορφύναμε… την καθημερινότητα κοριτσιών

Φέραμε… τα Χριστούγεννα στη Στέγη Θηλέων Π. Φαλήρου ‘Ο Άγιος Αλέξανδρος’ και μοιράσαμε απλόχερα χαρά στα δεκατρία μικρά κορίτσια που φιλοξενούνται εκεί, αναλαμβάνοντας την ανάπλαση των χώρων και δίνοντας ένα χαρούμενο και Χριστουγεννιάτικο τόνο!

Προσφέραμε δώρα που μας ζήτησαν τα κορίτσια, βάψαμε, διακοσμήσαμε και ομορφύναμε τους χώρους που φιλοξενούνται με Χριστουγεννιάτικη διάθεση!

18 εθελοντές

26 δώρα

54 ώρες εθελοντισμού

Δωρεά παιχνιδιών στην ΜΚΟ ‘Φίλοι της Μέριμνας’

Η διάθεση για προσφορά και για αγάπη δεν έχουν ηλικία

Όπως κάθε Χριστούγεννα, έτσι και φέτος, τα παιδιά της VICTUS, μας έκαναν για μία ακόμα φορά υπερήφανους, δίνοντας μας μαθήματα όχι μόνο καλοσύνης αλλά και ζωής, δωρίζοντας γενναιόδωρα τα παλιά τους παιχνίδια σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη.

Στο πλαίσιο της παιδικής Χριστουγεννιάτικης γιορτής της VICTUS, οι μικροί μας φίλοι, έφεραν τα δικά τους παλαιότερα παιχνίδια, τα τύλιξαν στο ειδικό εργαστήρι με την βοήθεια των ξωτικών του Άγιου Βασίλη και συγκέντρωσαν συνολικά περισσότερα από 150 παιχνίδια, δίνοντας ουσιαστικό νόημα στην αξία του εθελοντισμού!

100 εθελοντές

150 δώρα

8 ώρες εθελοντισμού